Karkas eti hayvanın kanı akıtılıp iç organları ve yağı çıkarıldıktan sonra ayaklar ve baş hariç kalan etli ve kemikli kısmıdır. Dana kemiksiz karkas olarak da hazırlanmaktadır. Bu kısım dörde bölünerek taşınır. Arka ve ön kısım eti farklıdır. Özel hazırlanır. Foret toptan kırmızı et firmamızda İstanbul toptan dana karkas fiyatları piyasa şartlarına göre uygundur
Dört çeyrek bölgeye ayrılan karkas et, farklı özellikte etlerden oluşur. Kasapların bu özellikleri ve isimlerini iyi bilmesi, istenen ete ulaşılması açısından önemlidir. Karkas parçalarının ön ve arka kısımları ayrı fiyatlardadır. Dana kemiksiz karkas kemikli karkasa göre biraz daha fiyatlıdır. Birçok özelliğe sahip et karkastan çıkmaktadır. Firmamızda fiyatlar makul seviyede tutulmaktadır.
Karkastan Çıkan Etlerin İsimleri
Dana but; hayvanın et veriminin fazla ve lezzetli olduğu kısmıdır. Buradan bonfile gibi özel kısımlar elde edilir.
Dana kol; genellikle kuşbaşı et, yağsız kıyma bu kısımdan çıkarılır.
Dana döş; dananın göğüs kısmından elde edilen kemiksiz et, yumuşak ve yağlı olabilir. Genellikle yemeklik et buradan çıkar.
Dana kemiksiz karkas; karkas etin kemiksiz kısmıdır. Oldukça lezzetli bölgeleri buradan çıkar.
Dana kemikli et; hayvanın genellikle kaburga gibi kısımları, etin kemikten kolay ayrılmayan kısımları kemikli et kısımlarıdır.
Dana incik; hayvanın baldır kemiğinin uzun kısmının etrafı dana incik etidir. Özellikle sebze yemeklerinde kullanılır.
Dana işkembe; hayvanın midesinin tamamı ya da belli kısımlarına verilen isimdir. Geviş getiren hayvanların işkembesi de yenmektedir. İyice temizlendikten sonra çorba gibi yemekler için kullanılır.
Hayvanın en çok tercih edilen kısımları karkas bölümünde bulunmaktadır. Toptan dana karkas fiyatları, kullanılan kısımlarına göre değişiklik göstermektedir. Tam da bu noktada etlerin saklanma koşullarında dikkat etmek şarttır. Foret profesyonel bir toptan kırmızı et teminini sürdürebildiği için et saklama koşullarına da dikkat etmektedir.
Et Saklama Koşulları
Et saklamak oldukça özen gösterilmesi gereken bir işlemdir. Toptan dana karkas fiyatları incelenirken bu ayrıntıya da dikkat çekmek gerekir. Toptan alınan et ürünleri soğuk hava depolarında temiz ortamlarda saklanmalıdır. Çözdürme işlemi kurallara uyularak gerçekleştirilmelidir.
Et ürünlerinin transferinde soğuk zincirin bozulmamasına dikkat edilmelidir. Evlerde usulüne uygun ambalajlayarak derin dondurucuda muhafaza edilmelidir. Bütün bu bilgiler ışığında İstanbul toptan dana karkas fiyatları gündeme geldiği zaman Foret harika fırsatların adresi konumunda yer almaktadır. Böylece sizlere üst düzeyde bir hizmeti son derece uygun fiyatlı bir şekilde sunabilmektedir.
Foret toptan dana karkas fiyatları konusunda üst düzeyde bir hizmetin merkezinde yer almaktadır. Bu durumun doğal sonucu olarak Foret İstanbul genelinde en çok tercih edilen firma olarak dikkatleri üzerine çekmektedir. İstanbul toptan dana karkas fiyatları konusunda etkili bir araştırma yaptığınız zaman Foret en mantıklı seçenek olarak karşınıza çıkmaktadır.