Bu besinin tüketilmesi insanlar için gerekli vitamin, protein, yağ ve minerallerin alınmasını sağlanmaktadır.
Ülkemizde de çokça tüketilen dana etinin birçok firma tarafından satışı gerçekleştirilmektedir. Bu konuda özellikle toptan dana eti satışı yapan firmalar çok sayıda bulunmaktadır. Besin alımlarında dikkat edilecek kavramlar kesim, hijyen ve sağlıktır. Bu hususta çalışılacak firma sayısı sınırlı kalmaktadır. Et ve et ürünleri insan sağlığı için ne kadar faydalı olsa da kötü şartlarda kesilen hayvanlar ve uygun şartlarda depolanmayan etler insan sağlığı için zararlıdır. Bu nedenle işinde profesyonelleşmiş ve hijyen sertifikalı işletmelerle çalışmak en uygunudur. Aksi taktirde sağlık sorunları yaşanabilmektedir.
Dana Eti Alırken Dikkat Edilecekler?
Et almadan önce öncelikle etin dana eti olduğundan emin olmalısınız. Dana eti alırken dikkat edilecek husus ise rengidir. Etin renginin canlı bir tonda olduğundan emin olmalısınız. Renk tonu düşmüş ve grileşmiş etler alınmamalıdır. Diğer bir husus ise kokudur. Kokusu bozulmuş etler genelde kullanım tarihi geçmiş ve çürümüş etler olmaktadır bunlar da satın alınmamalıdır. Etin kıvamı da bu konuda çok önemlidir. Etin kendini salmamış olması ve toplu durması gerekir. Eğer satılan et ambalajlı ise ambalajın sağlam olması gerekir. Ambalaj içine girmiş yabancı maddeler varsa bu etler de tercih edilmemelidir. Ambalaj içerisinde çok fazla kan veya sıvı bulunmamalıdır. Bu etin kendini salmış olduğunu ya da sıcak yerlerde bekletilmiş olduğunu gösterir.
Dana Eti Toptan Satışı Nasıl Yapılır?
Bir ticari faaliyet olarak satışlar toptan şekilde yapılabilmektedir. Bu satışlar birçok gıda maddesi için söz konusu olmaktadır. Et toptancısı tarafından tüketilmek üzere yüklü miktardan et satışı yapılmaktadır. Bunun için toptancılar özel bir çalışma yapmaktadır. Dana eti toptan satışı ise toplu kesimler ile yapılmaktadır. Çiftliklerden alınan hayvanların mezbahanelere götürülerek makine veya elle kesim yöntemi ile kesimi sağlanır. Sonraki işlem ise deri ve kemiklerden ayırma işlemleridir. Bu işlemler hijyenik olarak yapılmaktadır. Sonraki işlem ise usule uygun olarak dilimleme ve kesme işlemidir. Kesimhanelere alınan et parçaları ambalajlama için makinelere yönlendirilmektedir. Görünür biçimde paketlenen etler şubelere dağıtılarak satışları gerçekleştirilmektedir. Bu şekilde yapılan dağıtımda ürünlerin saklama koşullarına çok dikkat edilmektedir.
Dana Karkas Nedir?
Bahsedilen dana karkas ürünü iç organlarında ayrılmış et bütünüdür. Kanı süzülmüş tüm sıvı ve organları ayrılmış olan bu et makineler tarafından bölünerek ambalajların ambalajlandıktan sonra çeşitli yöntemlerle dinlendirilir. Dinlendirme işleminden sonra etlerin sertifikalandırılması gerçekleştirilir. Ülkemiz gibi bazı ülkelerde helal kesim sertifikasına da dikkat edilebilmektedir. Gerekli sertifikaları alan toptan dana karkas ürünler satışa hazır olarak dağıtımı yapılır. Özellikle İstanbul toptan kırmızı et satışı yapan firmamız sizlere istediğiniz zaman diliminde istediğiniz özelliklere sahip et tedariki gerçekleştirmek üzere hazır bulunmaktadır.